Konu
:
TCM / bahçe
View Single Post
13-07-2016, 15:56
#
793
TCM
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Domateslere genel bir bakış atalım. Aralarına koyduğum demirleri birer atlayarak diktim. İki demir arasına da küçük bambuları (80-100 cm.) veya ufak kargıları yol göstermeleri ve ipleri domatesin köklerine zarar vermeden bambuya bağlayabilmek için yerleştirdim. Demirlerin üstlerinden sera iplerini geçirdim ve demir olmayan köklere yukarıdan ipleri indirerek bağladım. Yaklaşık 100 kök yedi sekiz çeşit domates var.
Geçen sene koltuk alma olayında geç kaldığım için sonradan dallanıp budaklanan domateslere hakim olamamıştım. Bu sene baştan restimi çektim. Ancak yine de koltuk alırken kafama takılan kökenler olmuyor değil. Bu arkadaş gibi mesela; şimdi sağındaki dalı almalı mı almamalı mı? Soruyorum ama sonuçta aldım, buna benzer bir kaç kök daha vardı. Kendimce çiçeklenme olmayan dalları ve çiçeklenme olsa da domates meyvelerinin olduğu dal haricindekileri kesiyorum.
Kimi kökenlerde yaprak kıvrıklığı var. Suyla alakası olmadığını düşünüyorum, çünkü çukur olduğu için daha kurumamış yerde olan kökende de var bu durum. Muhtemelen fizyolojiktir diyerek geçiştiriyorum
Günü güzel dahliya topluluğu ile kapatalım, yılanımız bu dahliyaların dibindeydi
TCM
Kullanıcının Profilini Göster
Özel Mesaj Gönder
TCM Kullanıcısının Gönderdiği Mesajları Bul