Sn.şenol, amacım bir amatör olarak deneme-yanılma yöntemi ile doğruyu ya da doğruya en yakını bulabilmek.Sonuçta amatör ruhumu dinlendirmek ve keyif almak.Ancak benim hazırladığım A+B solusyonlu besin karışımının formülasyonunu tam olarak yakaladığım konusunda kuşkularım var.Kuşku 1. tamam makro elementleri temin ettim ve oransal olarak A+B şeklinde hazırladım fakat iz elementleri küçük miktarlarda temin edemediğim için 5+5+5+me şeklinde hazır besin eriyiğinden depoya ekledim.Bu haldeyken depodaki besinin formülasyon etkileşimi doğru olabilir mi?
Kuşku 2. Domates meyvelerinde ve yapraklarda şu ana kadar bir hastalık belirtisi görünmedi ancak büyüme durdu.Dediğiniz gibi ec'yi 3.5 lara kadar da hiç çıkarmadım.Ayrıca depo açıkta güneşe maruz kalıyor ve her 2 günde bir kaç damla asit ile 8'lere kadar yükselen Ph'ı düşürmeye çalışıyorum.Yine domates fideleri bütün gün güneş altıdalar.
Dediğim gibi bir müddet 18+18+18me besin ile devam edeceğim,duruma göre ec'yi 3.0-3.5 aralığına çıkarabilirim.Daha da olmadı hoagland hazır formülü kullanmak,daha da olmadı hazır besin kitlerinden almak.Burada yanlış anlaşılmasın benim amacım besin eriyiğinde ucuza kaçmak değil,amacım tamamen pratik ve kolay olması.