Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cengizildas
Sn. Adalet Hanım, benim yaylaya ektiğim lilyumlar daha henüz tomurcuk halinde. Lisiler de aynı şekilde. Sizinkileri görünce heyecanım daha da arttı. Bir an önce çiçek açsın istiyorum. Bu arada paller kötülendi. Ben 2 tanesinin saksılarını boşalttım, çürüyen köklerini temizledim. Sanırım bu konuda ehil bir arkadaşı bekliyorlar ki, onları rehabilite etsin. (Bu sıcak havalarda yayla güzel oluyor.)
|
Günaydın Cengiz bey,
Akşam size cevap yazmak için oturmuştum ancak misafirlerim geldi, vakit de geç olunca yazamadım.
Lisianthuslar ve Liliumlar açacaktır meraklanmayın, ısı farkından dolayı orada biraz daha geç açıyorlar.
Phallere gelince; yayla havasını çok severler, orada fazla suya da gereksinimleri olmaz.
Mersin'de şimdi 5 günde bir sulama yapıyorum mecburen, yaylada bu süre 10 gün veya daha fazla ola bilir.
Köklerin çürümesinden bahsediyorsunuz, çok mu sık sulandı acaba?
Saksının dışından kökleri iyice gri gördüğünüzde sulama yapın, yeşil görünüyorlarsa suya ihtiyaçları yok demektir.
Biliyorsunuz Phaller dokuz canlı oluyorlar, onları tekrar bakıma alırız gerekirse

Ne gerekiyorsa yapılır tasalanmayın, bu sıcakta benimkiler ölmediyse onlar da ölmez
Nadide hanıma ve size selam ve sevgilerimle...