Katılıyorum kesinlikle Adalet abla. Ama yeni başlayanlara oldukça eski bir üye olarak tavsiyelerimizi genişletelim.
Önce her gördüğümüze atlamayacağız, bunu aklımızın bir kenarına yazalım
1- Bitkileri iyice bir incelemek, sayfaları, balkonları zaman buldukça dolaşıp hangi bitkileri beğendiğini belirlemek iyi bir başlangıç. Not almak, bitkilerin isteklerini yazmak önemli (en önemlisi).
2- Bulunduğumuz bölgenin iklimini belirlemek. Don oluyor mu? Şu zone mu diyorlar ne haritadan bunu öğrenmek.
3- Oturduğumuz evin durumunu belirlemek. Uygun iklimde otursanız bile evinizin güneşe, gölgeye göre durumları uygun değilse yine maalesef.
4- Evdeki çoluk-çocuk durumu, eşin bitkilere bakışını netleştirmek

Bu ev ne kadar bitkiyi kaldırır, ben ne kadarına bakabilirim?
5- Senenin ne kadarını ev dışında geçiriyoruz? Etrafta akraba, güvenilir komşu var mı belirlemek de önemli. Anahtarınızı teslim edebileceğiniz ve nazınızın geçtiği insan varsa bundan iyisi Şam'da kayısı.
Hepsini belirledik. İlgimizin yoğunlaştığı türlerin de her rengine her çeşidine sahip olmak gibi bir hırsımız olursa bu da tehlikeli. Ev bir süre sonra yine içinden çıkılmaz bir hale gelebilir.
Abla nasıl beğendin mi

Eklemek istediğin olursa beni de zenginleştirmiş olursun. Malum sen de eskiden bahçe sahibiydin