Benim Medinillamda ne yazık ki kök çürümesine uğramış

bir önceki mesajımda belirrtmiştim ya sıcaktan çiçekleri kendini saldı diye o günden beri sürekli gözlemliyorum ama yapraklarıda kendini salmaya başlayınca acilen operasyona aldım zavallıyı, geldiğinden beri torfunun kurumamasından köklerinin çalışmadığını düşünüyordum ki bugün sökünce emin oldum. Kökleri büyüme noktalarından itibaren ufalanmaya başlamış, köklerini torftan arındırmaya çalışırkende farkına vardım ki bitkiyi köklendirmek için kullandıkları mini pet bardak boyutundaki sıkıştırılmış torf bitkinin kök boğazını boğmaya başlamış ve içi su doluydu sanırım bana gelmeden önceki serada da iyice suladıkları içinde kökler maf olmuş.
Eski torfu tamamen döküp kendimin hazırlamış olduğu toprak karışımına diktim. Elimden gelenin fazlasını yapmaya çalıştım bakalım ne olacak bunuda zaman bize gösterecek biliyorum ama moralim çok bozuk neden bitkilere sadece ticari amaçla bakarlar anlamıyorum, Medinilla eğer kurtulabilirse bu durumdan bunu sadece yıllarımın verdiği tecrübeye borçlu olacak ve ben bir can daha kurtarmanın sevincini yaşayacağım.