View Single Post
Eski 07-07-2016, 20:23   #52
tarku
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kkale71 Mesajı Göster
Sayın tarku
Teşekkür ederim . 6 hissedarin 4 sağ ve bana satmaya razı. Fakat diğer 2 hissedar ölü.
Tarla fiyatı ucuz dolayısıyla sağ ve ihtiyar olan hissedarlar ortalığın giderilmesi davası masrafı tarla bedelinin üzerinde olduğundan ve sağlık nedenlerinden uğraşmak istemiyor
Nasıl bir yol izlemem gerek.
Benzer bir durum benim başıma geldi. Komşu tarlamı almak istedim. 6 hissedar vardı ve paylar karma karışıktı. Hissedarlardan birine 6 dekar araziden 300 m2 yer düşüyordu. Diğer hissedarlar kabul etmesine ve bu arazinin ederinden fazla vermeme rağmen, aralarındaki diğer tarlalardaki anlaşmazlık yüzünden adam kabul etmedi ve iş yattı.

Kısaca eğer bütün araziyi almaya niyetliysen, bütün hissedarların (ölmüş hissedarların mirasçıları dahil) aynı anda tapuya gider ve satışı verirler veya içlerinden birine vekalet vererek satışı yaparlar. Yok o razı geliyor işi var, hastası var, sonra imza atacak, laflarına inanma. Önce tapuda ismini gör, ondan sonra parayı ver. Hisseli arazinin bir bölümünü almayı düşünüyorsan, git bir garibanı giydir, yedir içir. Hiç olmazsa sevap kazanır, sinirlerini harap etmekten kurtulmuş olursun. Benim tavsiyem; Hisseli araziye ortak girme!!!(zaten tapuya gittiğinizde bu işin olurunun olmadığını size söyleyeceklerdir.)

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön