Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 04-07-2016, 13:26   #785
hosseda
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Geçen yıl diktiğimiz domatesler için dikiminden itibaren önceki yıllardan farklı bir uygulama yapılmadı. Fidelerde aynı yerden alındı. Bir garip durum daha yazayım. Geçen sene ilk toplanan üründe sonradan bizi ve komşuları şaşırtan lezzeti de hatırlamıyorum ama ağustos başından itibaren toplanan domatesler harika lezzetteydiler. Neden böyle oldu çözemedim. Fideleri aldığım köylüye sordum, tohumları başka bir dağ köyünden pazara getirilen domateslerin akşam tezgahta kalan satılamayacak durumda eriyik olanları toplamış onlardan tohum çıkarmış. Bence tesadüfen geleneksel bir tadı yakalamış olduk. Lezzeti susuz-sulu domates yetiştirme tecrübesinden anlamışım gibi ifade etmek istemedim önceki yılların kıyaslaması ve damak zevkimize güven sebebiyle yazdım. Daha lezzetli domatesi yakalasam şarkı bile söyleyebilirim. Lezzet için her zora katlanırım. Yaptığım kebaplar için sarfettiğim emeğe şaşarsınız. Ama sakın yanlış anlaşılmayayım, sosla terbiyelerle işim olmaz. Malzemeyi doğru seçmek ve doğru yerden almak ve en sade yolla en iyi lezzeti yakalamak tek çabamdır. Et-pide-soğan üçlüsüne birazda tereyağ eklendiğinde yanında da közlenmiş 2 domates-biber harikalar yaratmaya yetiyor.

Bahçemizde eğim haddinden fazla. 11 metre uzunluğa sahip evimizin ön kısmında su basman 30 cm. ise arkada 150 santim vardır. Bahçede de aynı durum söz konusu toprakta su durması mümkün değil.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön