View Single Post
Eski 02-07-2016, 13:41   #2303
murder2003
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-06-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi flying dragon Mesajı Göster
Sayin murder2003 yazinizi cok gec gordum kusura bakmayin. Yumurtayi kaynattiginiz suyu litre basi bir corba kasigi epsom tuzu ile karistirip sabah erken ya da aksam gun batimina yakin yapraklara tatbik ederseniz faydasi olur ama bitkinin ihtiyac duydugu kalsiyum ve magnezyumu tek basina karsilayabileceginden emin degilim. Kalsiyumun toprakda eksik oldugu da kesin degil. Topragin PH'i, stres gibi unsurlar bitkinin kalsiyum alabilme yetenegini azaltabilir. Hizli ve alinabilirligi kesin oldugu icin kesinlikle bu asamada kalsiyum ve magnezyum iceren gubreyi yapraklara uygulamaniz gerekir.
sayın fliying dragon. değerli yorumlarınız ve desteğiniz için teşekkür ederim. ancak bütün domateslerim kurudu. ben de bu hafta sonu hepsini sökeceğim. solucan güvresi ve kalsiyum nitrat aldım. aklımdan geçen, bütün toprağı balkona boşaltıp solucan gübresiyle harmanlayıp tekrar saksılara doldurmak. elimde kalan 5-6 kök domates fidesi kaldı. eğer kurtarabilirsem onları ekmek istiyorum. onun dışında da birkaç kök biber falan alırım. bu yaz böyle gidecek sanıyorum. bir diğer aklımdan geçen de çıkan domateslerin tohumlarını filizlendirmek. marmariste yaşadığım için ekime kadar güneşli oluyor havalar. son olarak da damlama sulama sistemi kurmayı planlıyorum. küçük bir akvaryum motoru ve hava hortumlarıyla yapmak istiyorum. bayramda birkaç gün iznim olacak ve bunların hepsini yapmak istiyorum ama bakalım hanım ne diyecek göreceğiz ))

murder2003 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön