Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sagol
Sayın Berat Aktan,
Ağacınız Çin karaağacı, bonsaiye uygun güzel bir tür. Şpiral şekli verilmeye çalışılmış, çoğunlukla Çin Malsai'lerinde(Marketlerde satılan bonsailere verilen ad) olduğu gibi. Yer değiştirmeyle yaprak dökmesi normal. Her ne kadar iç mekan bonsaisi diye satsalarda, çin karaağaçları dış mekan bitkisidir ama kışın -10 derecede donar. Balkonda veya açık pencere önünde bakabilirsiniz. Ankarada kışın korumalısınız. Tüm ithal market bonsailerinde olduğu gibi toprağında yosun fazladır o nedenle fazla sudan öldürmeyin, arada sprey yapmanız iyi olur.
Kolay gelsin....
|
Sn. sagol , çok teşekkür ederim yorumunuz için şuanda gayet iyi gidiyor ağacım hatta fazla büyüdü ve budama kısmına geldim artık sanıyorum

Budamayla ilgili okumaya çalışıyorum sürekli forumdan ancak henüz yeni olduğum için direk sormakta istedim, şu sağ taraftaki dalı tam olarak nereden ve nasıl kesmem lazım emin olamadım kaç gündür ?
jpeg1.jpg