View Single Post
Eski 30-06-2016, 13:36   #24
kiziltan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Sn Shawshang

Maalesef yanlis anlamissiniz, ben hic kimsenin cihazini digeriyle karsilastirmadim, bunu yapan ve karsilastirmayi isteyen baskasi ve ben buna karsi ciktim.

Yer sorunum oldugundan uretim yapamadim, birkac sise icinde calismam oldu, benim mkanim yok bari baskasi yapsin dedim ve gubre temininde sorunu olanlara bedava malzeme ile katki yapmaya calistim umarim faydasi olmustur.

Gubre hazirlama hassasiyetlerinde ( ppm degerlerinde ) cok israr etmeyin, hemen bozuluyor zaten deyince tepki geldi makaleleri vererek yazinca kabullenildi, kabullemildi cunku dogruydu.

Yuvarlak boruda marul yapilmaz o sistem NFT degil uydurmadir dedim, varsa literaturde adini yazin dedim cevap gelmedi. Bu arada madem bilinmiyor yazayim borulu sistem bir DRF turevidir, sadece uzakdoguda ve ufak sebze yetistirmede kullanilir. Internette profesyonel kullanicisi yoktur, olan resimler amatorlere aittir.

Onerilen borulu sistemde kurulan, kurdurulan seralarin tamami ( Carsamba hakkinda su anda bilgim yok ) uretimi durdurdu, bu sistem hatali dedim, tek cevap gelmedi. Internette dolasin satilik topraksiz marul serasi dolu. Yazik olmadimi o yatirima yonlendirilen insanlara ?

Sadece NPK ile olmaz dendi ben de katildim, ama oldugunu gorunce nasil olabildigini anlamaya calistim sonunda acikladim, hata mi ettim bulup aciklayinca ?

Bunlar hakkinda bir fikriiz var mi ?

Yazdiklarim ve onerilerim icin, ne zaman hata bulursaniz ve ya tersini dusunuyorsaniz lutfen hemen yazin arkadasim.

Her onerimin arkasinda literaturden makaleler ve universite arastirma sonuclari vardir, muhalefeti yazin linkleri vereyim.

Makinaci oldugum icin otomasyon hakkinda bilgim vardir, profesyoneli degilim. Onerdigim isletim sistemlerinde hata varsa lutfen soyleyin ogrenmis olayim, ogrenmenin yeri ve zamani olmaz. Simdiden tesekkur ederim.

Yeni yapilan sistem icin yapanlari tebrik ederim, isletim sistemi detaylari gelsin, eksik, hatali, gelistirilebilir noktalar gorursem yazarim. Bunu soyle yapsaydiniz demem basaramadiniz anlamina gelmez, belki gelistirilmesini tesvik etmis olurum.
Saglicakla kaliniz

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön