View Single Post
Eski 29-06-2016, 21:22   #11
Batı Rüzgarı
Ağaç Dostu
 
Batı Rüzgarı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 706
bu arada gelişimi yavaş olan drumondii soğanlarını kontrol ederken toprağının kurtlandığını farkettim. 4 saksıdan ikisi kurtlanmıştı.soğanları çıkarıp toprağını kaynattım.soğanları mümkün olduğunca temizledim.biraz işi deneysel boyuta taşıyıp toprağına çivi ve balık koydum

bakalım bu süreçten itibaren gelişim nasıl olacak.bu balık koyma işini bir programda görmüştüm.yani kendi icat etiğim bişey değil...soğanların gelişim oranına baktığımda aynı yerde yanyana olan soğanların gelişim farkı toprağın aslında çok önemli bir faktör olduğunu da gözler önüne seriyor.

bu kurtanma durumu başıma geçen sene de gelmişti.ne yazık ki yaşadığım ortamda bundan kurtuluş yok gibi...ya ankaranın suyundan ya da havasından oluşuyor.toğrağı değiştirmek bir işe yaramıyor.zaten o yüzden kaynatma yoluna başvurdum.kurtulacağımı bilsem uğraşmam.geçen sene çöpe bir sürü toprak attım.

sanırım tek yol sulamayı azaltmak.zira bu tür canlıların kuru ortamda çok çabuk öldüğünü geçen sene görmüştüm.

Batı Rüzgarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön