View Single Post
Eski 28-06-2016, 10:07   #13
sagol
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Sayın sahanne,

Toprağınız killi gibi görünüyor bitkiyi sıkacaktır o nedenle başka bir şey bulamazsanız kum ve çakıl katmanız iyi olur. Sizin oralarda inşaatlarda dere kumu kullanıldığını düşünüyorum, bir inşaattan veya daha iyisi bir dereden biraz dişli bir kum bulmanız iyi olur. Mucur fazla keskin olduğundan kökler için çok iyi değil ama dere çakılı bulamazsanız küçük taneli mucurlardan ilave etmeniz sadece toprak kullanmaktan iyi sonuç verir. Zaten saksınız çok büyük ve dikmeyi planladığınız bitkiler çok nazlı türler değil o nedenle olabilir.

Amerikan sarmaşığı ve Zakkumu aynı saksıya dikmek çok iyi sonuç vermez, ayrı ayrı saksılara dikmenizi tavsiye ederim.

Başka bir şey bulamazsanız

1/4 toprak
1/4 torf
1/4 derekumu
1/4 dere çakılı bulamazsanız küçük mucur

Ayrıca biraz odun kömürü parçacıkları ilave edin(1 kilo kadar diyelim)

Saksının en altına sadece 5 cm kadar mucur koyun ki su birikip kökleri çürütmesin.

Kolay gelsin...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sahanne Mesajı Göster
Cevap için çok teşekkür ederim bulunduğum yerde saydiginiz şeyleri bulmam çok zor ama kullanacağım doğal toprak renginden anladığım kadarıyla kaliteli kırmızı bi toprak o toprağın işimi göreceğini düşünüyorum ama torf bula bilirim sizce 110 litrelik saksıya kaç litrelik torf karıştırmalıyım saksıya zakkum ağacı ve amerikan sarmaşığını beraber ekmeyi düşünüyorum bunlarda her türlü toprakta yetişe biliyormuş kullanacağım toprağın fotoğrafını çektim fakat rengi tam çıkmadı ama toprağın rengi kırmızı.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön