View Single Post
Eski 27-06-2016, 16:32   #286
kiziltan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Tebrik ederim.

Kafamdaki su, diyelim 2 saat arayla 15 dakika sulama yapilacak. Bu mumkun.

Drenaj suyunun geri gelip artik depoya donusunun 1 saat alacagini varsayalim, sistem 1 saat bekleyip seviyeyi olcup eksik miktari tamamlayacaksa sorun almaz.

Burada eklenecek su miktarina gore A ve B konsantre koyacaksa bir hesap yapmasi lazim, ve ust seviyeye kadar doldurup vanayi kapatip, EC olcup sensoru olcumde bekletip A ve B yukleyerek istenilen EC ye ulasana kadar bekleyip o noktaya gelince durmasi lazim, degil mi ?

Sizin yazdiginiz algoritmayi bilmiyorum bu nedenle anlamaya calisiyorum. Kullanilan pompalari, reaksyon surelerini falan da bilmiyorum zaten. Ornegin su ozellik var mi, hesaplanan degerde konsantre yuklenecekse pompa calisir, hesaplanan degerin ornegin % 90ina ulasinca pompa yavaslar ve son kismi daha yavas doldurur. Boylece pompa durdurma reaksyon suresi daha az hata yapar, kucuk tanklar icin bu onemli olabilir. Pompa dur komutundan sonra diyelim 1 cc kacirirsa bunun 50 litrelik depoda ve 500 litrelik depoda hatasi cok farkli olur.

Sn Megbilgi gibi sadece NPK ekleyecekseniz daha da kolaylasir, iki konsanre gubre olmadigindan bir pompa EC ye gore calisip duracak, diger bosta olana bir PH sensoru eklense o ayari da yapar ( eger iki ayri pompa bagimsiz calisiyorsa ), sadece bir PH sensoru ister.

Sizin elektronik bilginiz ve hidroponik bilginiz var, arzum yapmisken zaten olani tekrarlamak degil bir adimm ilerisini yapmaniz, isterseniz yapmamaniz icin engel yok, basarilar dilerim.

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön