Sahip olmak için çok uzun zaman aradığım, en çok da Kalanchoe daigremontiana ile karıştırılan tür. Bu karıştırma sebebiyle üretimi basit dense de kolay üretilemeyen bir tür. Yaprak ucundaki pembe rozetler daigremontiana kadar kolay üretilemiyor. Köklenme başlasa da 4 yapraklık bir rozet oluşturup ardından gelişmeden kuruyor.
Kalanchoe Pink Sparkler olarak da tanınan bu türü özel kılan yeşil yapraklar üzerindeki pembe minik rozetler.
2012 yılındaki hali birkaç yaprak ve minik tek dallık bir gövdeydi.
Buraya taşındıktan sonra yaprak kaybetmeye, yaprakları kurumaya başladı. Boylandı ama tek gövde olarak kaldı. Zamanla iklime uyum sağladı. Şimdi hala tek gövde ama boyu uzadıkça uzadı. Yaprak sayısı arttı ve pembe gözyaşları yoğunlaştı.
Kalanchoe daigremontiana kadar arsız bir tür olsa ne olurdu sanki. Geçen çiçek sapında bile yeni bitki oluşturuyor dairemontiana.
Ya da gövde üzerinde kolay dallanabiliyor.
Gövdeden çelik alarak tepe kısmını kesip üretmeye çalışanlar var yurtdışında ama kimisi başarılı olmuş, kimisi tutturamadıklarını paylaşmış. Ben de zaten tek dal olan bitkiyi kesmeye cesaret edemedim. Yaprak alarak üretmeyi birkaç kez denemiştim ama olmamıştı. Bu sefer ümit var galiba. Bakalım gelişmeye devam edecek mi?