View Single Post
Eski 27-06-2016, 11:45   #895
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Kalanchoe Pink Butterflies

Sahip olmak için çok uzun zaman aradığım, en çok da Kalanchoe daigremontiana ile karıştırılan tür. Bu karıştırma sebebiyle üretimi basit dense de kolay üretilemeyen bir tür. Yaprak ucundaki pembe rozetler daigremontiana kadar kolay üretilemiyor. Köklenme başlasa da 4 yapraklık bir rozet oluşturup ardından gelişmeden kuruyor.

Kalanchoe Pink Sparkler olarak da tanınan bu türü özel kılan yeşil yapraklar üzerindeki pembe minik rozetler.

2012 yılındaki hali birkaç yaprak ve minik tek dallık bir gövdeydi.

Name:  Kalanchoe Pink Butterflies Pink Sparkler - Ekim 2012.jpg
Views: 1163
Size:  27.9 KB

Buraya taşındıktan sonra yaprak kaybetmeye, yaprakları kurumaya başladı. Boylandı ama tek gövde olarak kaldı. Zamanla iklime uyum sağladı. Şimdi hala tek gövde ama boyu uzadıkça uzadı. Yaprak sayısı arttı ve pembe gözyaşları yoğunlaştı.

Name:  IMG_1664.jpg
Views: 919
Size:  53.9 KB

Kalanchoe daigremontiana kadar arsız bir tür olsa ne olurdu sanki. Geçen çiçek sapında bile yeni bitki oluşturuyor dairemontiana.

Name:  IMG_1657.JPG
Views: 864
Size:  68.2 KB

Ya da gövde üzerinde kolay dallanabiliyor.

Name:  IMG_1658.JPG
Views: 890
Size:  54.1 KB

Gövdeden çelik alarak tepe kısmını kesip üretmeye çalışanlar var yurtdışında ama kimisi başarılı olmuş, kimisi tutturamadıklarını paylaşmış. Ben de zaten tek dal olan bitkiyi kesmeye cesaret edemedim. Yaprak alarak üretmeyi birkaç kez denemiştim ama olmamıştı. Bu sefer ümit var galiba. Bakalım gelişmeye devam edecek mi?

Name:  IMG_1656.jpg
Views: 856
Size:  35.3 KB

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön