Bahçemi tanzim ederken 18 m.lik balkonun önüne güzel çiçekler dikmek istemiştim. Önce değişik renkte rozetler diktim.
Değişik renkleri ile güzel oldular ama boyları en fazla 25-30 cm oldukları için bana pek alımlı gelmediler.
Daha sonra glayölleri denedim. Bu birkaç sene sürdü ama onların da çiçeklerini dik tutmakta zorlandım 250 adet çiçeğin her birini de tek tek desteklemek zor geldi, ondan da vazgeçtim.
Daha sonraki denemem güllerle oldu. 19 kök gül çok hoş dursa da balkonun her gün bir iki kez yıkanması gülleri küllemeden kurtarmam için beni çok zorladı. Her ne kadar su direkt toprağa değil de yalağa aksa da güller bir ohh diyemediler, mecburen taşımak zorunda kaldım.
Balkonun ön duvarının görünümü hoş değil, nedense oraya taş döşenmemiş sadece beyaz plastik sürülmüş. Bu da benim hiç hoşuma gitmiyor o yüzden öne boylu çiçekler ekeyim ki görüntü kapansın istiyorum.
Geçen sene 40 kök beyaz, kırmızı ve pembe gaura çalısı diktim.
Suyu sevdiklerinden her balkon yıkayışımda onlara da tuttum hortumu, onlar da coştular ki ne coşma. Boyları balkon yüksekliğini geçtiler, görüntü de çok güzel ama gel gör ki başım dertte; çiçeklerini arılar çok seviyormuş.
Benim de arı sokmasına allerjim hat safhada. O yüzden balkonun önündeki yoldan yürüyemiyor, taa evin arkasından dolaşıp çime çıkıyorum.
Oğuz, " kendini tehlikeye atma, sök bunları dese de ben kıyamıyorum....
Siz kıyabilir misiniz?