View Single Post
Eski 25-06-2016, 21:51   #997
Batı Rüzgarı
Ağaç Dostu

Batı Rüzgarı's Avatar

Giriş Tarihi: 10-09-2015
daha çiçeğini görmemiş olsamda kendi deneyimlerimi iliştireyim.

evet nazlı bir soğan. arada sırada büyümesi gerektiğini hatırlıyor ve büyüyor.
eğer soğan yaprak vermiyorsa kendi deneyimlerime göre topraktan çıkarıp rahatsız etmek ve yeniden dikmek büyümeyi teşvik ediyor.
gözlemlediğim kadarıyla yaprakları olmasa bile soğan içeride büyüyor.bunu nasıl yapıyor anlamadım.y@da çok küçük bir yeşil yaprak ucu ile işi götürüyor bilemedim.
çok hızlı çoğalıyor,geçen sene aldığımda çok büyük olmamak kaydıyla bir anaç soğan ve iki minik yavrusu vardı.şimdi düşündüm de 13 soğan olmuş ve ben onları ayrı ayrı saksılara ektim.13 soğanın yavrularını hesaba katınca baya baya bir çoğalma hızı ediyor.
suya karşı da öyle hassas değiller.soğanları kimi zaman çok kimi zaman az suladım.buna rağmen üzerlerinde pek bir çürüme belirtisi yoktu.
aradan bir yıl geçmiş.nerden aldım katmerlimi değilmi hiç bilmiyorum.çiçek açması kolay olmuyor anladığım kadarıyla.en baba anaç soğan yaprak verir gibi yaptı kaldı öyle.çiçek verme ihtimali en yüksek soğan olduğu için tekrar rahatsız etmek istemiyorum.

bunlar benim kişisel tecrübelerimdi... umarım bu yıl çiçekli bir sümbülteber resmi ekleyebilirim buraya...

Batı Rüzgarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön