View Single Post
Eski 25-06-2016, 19:44   #550
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Size bir sorum olacaktı.Adını Echeveria setosa var, olarak öğrendiğim bitkimi, bu sabah haşlanmış gibi bir halde buldum. Hemen topraktan çıkardım, sağlam kalan dört rozeti köklerini temizleyerek tekrar diktim. Sebebini çok sulamaya mı bağlayabiliriz? Halbuki diğer bitkilerde böyle bir sorun yok, toprağı iyice kuruyunca sulamıştım.
Sevgili SDurul, sanırım Echeveria setosa var.deminuta olma ihtimali de var. Yapraklar çok tüylü değil sadece uç kısımlarda ise tüyler deminuta'dır diye tahmin ediyorum ama bir kez daha araştırır size bilgi veririm.

Bitki güneş altında mıydı? Uzun süreli güneş almasa da bu gibi minyatür türler aydınlık ama direkt güneş almayan yerlerden hoşlanıyor. Yapraklar minik yapılı olduğundan cam önü, direkt güneş yapraklarda söz ettiğiniz duruma sebep oluyor.

Bitkiyi aldığınız zaman toprak değiştirmiş miydiniz? Cocopeat ya da torfta malzeme sertleşip su tutma özelliğini yitiriyor. Saçak köklerden fazla su alamamışsa da bu durum olabilir.

Toprağı değiştirmekle iyi yapmışsınız, nispeten daha az güneş alan bir yere alın. Yaprak renklerinde açılma olduysa güneş sebep olmuştur. Umarım kısa sürede toparlanır.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön