View Single Post
Eski 25-06-2016, 12:20   #874
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Sevgili SDurul ben de sizleri çok özledim, güzel sözleriniz için ayrıca teşekkür ederim. Taşınma esnasında inanın ülke değiştirmek, çocuklarla toparlanmak bitkileri buraya getirtmek kadar zor gelmedi. Anlaştığımız nakliye firması başta birkaç bitki var zannederek sorun olmaz nakliyeleri dediler fakat eve gelip de kaktüs ve sukulentleri gördüklerinde "eşyadan fazla bitki var, biz birkaç bitki taşıdık ama bu kadar bitkiyi ilk kez taşıyacağız" diye biraz tereddüte düştüler.

Ben tüm saksıları önceden suladım, sabitledim topraklarını düzenledim onlara hazır hale getirdim. Nakliye firması ağzı açık kolilere yerleştirdiler. Tırın içi yolculuk esnasında oldukça sıcak oluyor diye koliler kapatılmadı. Türkiye'de depoda yaklaşık 2 hafta kaldı bitkiler. Nadir türlerden birçoğu yolculuğu kaldıramadı. En çok da Greenovia'yı kaybetmek üzdü beni. Çok uzun yıllardır aradığım bir türdü ve bir daha nerede rastlarım bilemiyorum.

Bursa'ya geldiklerinde evde tadilat olması sebebiyle eve sokamadım. Sitenin bahçesinde de bir süre beklediler, beklerlerken de aradan aşırılanlar bol miktarda oldu.

Bir seneden uzun sürdü ortama tekrar uyum sağlamaları. Taşınma konusunda evet emek istiyor, zor oluyor ama yapacak bir şey yok. Onlarsız olmuyor. Biz nereye onlar oraya

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön