View Single Post
Eski 24-06-2016, 21:27   #5798
Batı Rüzgarı
Ağaç Dostu

Batı Rüzgarı's Avatar

Giriş Tarihi: 10-09-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
Şebboy ektiğinizi hatırlamıyorsanız demek ki ekmiş olabilirsiniz

İkinci sene açarlar genelde fakat canı isteyen Şebboy fidesi aynı yıl da çiçeklenebilir.

Üklemizde "Matthiola" ve "Erysimum" cinslerine ait olan pek çok tür "Şebboy" olarak adlandırılır. Bu bitki türlerinin de doğal olarak her birinin özellikleri farklıdır. Sizin bitkinizin yaprak yapısı ve kokusunun farklı olaması onun "Şebboy" olmadığını göstermez. Örneğin buradaki Şebboyun kokusu bildiğimiz Şebboyun kokusuna hiç ama hiç benzemez, huyu suyu bambaşka bir bitkidir...

Ama tabii ki bitkiniz ben Şebboya benzettim diye Şebboy olmak zorunda değil

Bekleyelim bakalım belki başka bir bitkidir ve tanıyan çıkarsa sorunuzun cevabı daha bir netleşir...
tekrardan teşekkür ederim.
evet bazıları biirinci yıl çiçek açıyor lakin yeterli bir büyüklüğe erişmesi lazım diye biliyorum her koşulda.bu diktiklerim ise boyları kısa olmasına rağmen çiçeklendi.ve dahası hemen hemen hepsi tomurcuklu.şebboyların ilk sene çiçeklenmesi bir istisna ise ben baya bi kavanoz kavanoz ballı olmam gerekiyor zira eski şebboylarımın hiç biri ilk sene çiçeklenmedi.hatta ikinci sene bile çiçeklenmeyenler var.

kokusu derken kokusunun şiddeti demek istedim.çok hafif bir kokusu var.şebboyun normaldede ağır değildir zaten ama bu ondan da hafif.diğer türlü zaten her rengi farklı kokuyor şebboyun.spesifik bir kokusu yok

şimdi tohum alırken bende olanları asla almam.o bakımdan ya farklı bir isim yazıyordu ya da kutunun içeriği yanlıştı.gerçi kırmızı kırmızı gelincik tohumlarım mor ve beyaz olarak açtı araştırınca yapraklarını daha çok haşhaşa benzettim.bu bakımdan paket içeriğinin yanlış çıkma ihtimali de olası...

farklı bir açıdan bir resim daha ekleyeyim. linklerinizi de bir araştırayım bakalım.şebboya benzediği konusunda hemfikiriz ama bu terse bir işlik var

Eklenen Resimler

Batı Rüzgarı Çevrimdışı   Başa Dön