Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ParlakYıldızlar
Syn;Sûz-i Dilârâ  siz yavaş olsanız da Selluka lar pek yavaş olmuyor ,dilerim yavaş da olmasınlar.Bir tanecik sellukam var hergün yaprak altlarına bakıyorum börtü böcek ne görsem kış kış liyorum sırf O güzel çiçekleri ve kokusunu duymak için,sırada ylang ylang yetiştirmek var çok" hirsliyim" bu konuda,kolay gelsin.
|
Sellukalar hızlı büyüyorlar ama ben onları yavaşlatmak niyetindeyim. Bakalım ne kadar başaracağım.
Sellukanızda çiçek görmek isterseniz oldukça büyük bir saksı, gübreli toprak ve bol güneş lâzım. Kırmızı örümceğe çabuk yakalanıyorlar. Bir de karıncalar. Varlıkları çiçek ve tohum sayısını etkilese de kankaları yaprak bitleri bitkiyi perişan edebiliyor. Tetikte olmakla isabet ediyorsunuz.
Ylang ylang'ı senelerdir çabalıyorum, olmuyor. İlk defa bu sene geçenlerde bir tanesini çimlendirdim ama öyle nazlı öyle nazlı ki gerçek yapraklarını çıkaramadan öldü. Çimlendiğinde sevincimden bir hafta sırıtık gezdim. Sonra ne oldu, öldü gitti.

Bu da bir aşama tabii benim için. Fiyatı çok pahalı olduğu için fide alamıyorum. Tohuma devam

...
Size de kolay gelsin