Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan
Topraksiz tarim sistemlerine hava verirken bir noktaya dikkat etmek gerek, verilen havanin sadece % baş i yani beste biri oksijendir. Cikan hava kabarciklarinin icerisindeki oksijenin tamami da suya karismaz.
Biz suya oksijen vermek istedigimize gore dikkatli olmak zorundayiz, hava kabarciklari var tamamdir dememeli, I hava tasini ince gozlu olanlardan secmeli ve besin erkac tane koymaliyiz kiişte ru durust oksijen siviya karissin, bu konuda ucuza ve kucuge yonelmek pek dogru degil.
|
Sayın Kızıltan bey 13 adet bitkim icin durgun su kültüründe 3 adet 4 çıkışlı hava motoru kullanıyorum sadece bir tanesi icin mikro hava pompasini gücü düşük olduğu için güneş paneliyle deniyorum suan sonuclar olumlu gibi.Kudret Tezel beyin tariflerine uygun 11 adet besin stogumu 1 er lt şişelerde yagmur suyu kullanarak elde ettim.Konsantre olarak 10 litre su için kullanacağım birer litrelik besin eriyikleri hazırladım.Bu iste çok yeniyim ama bazı şeyleri basarinca inanilmaz mutlu oluyorum.Evimin icinde pencere kenarinda saksida yetistirdigim fidelerimi acik balkonumda su kulturu içinde yetistirmeye basladim 5 gun oldu fidelerim durumu evin içinde daha iyilerdi , acaba hava degisikligi bitkileri etkilemiş olabilirmi.Bir diğer sorun stok olarak hazırladığım şişelerin dip kısmında tortu seklinde gubreler in çökmesi normal mi ? acaba iyice eritemedimmi.