View Single Post
Eski 18-06-2016, 02:14   #1303
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever Mesajı Göster
2 tane sorum olacak.
1-Bir tanıdık bazı soğanlı bitkilerin zamanla toprağın derinliklerine indiğini ve bu nedenle kaybolduğunu söyledi. Bu doğru mudur?
2-Bir yerde 1 soğanın ömrünün 3 sene olduğunu 3. sene sonunda yavrulayarak ana soğanın öldüğünü okudum. Bunu doğruluğunu teyit etmek istiyorum. Buradan işin uzmanlarından (özellikle kgursan ve hocam100) cevap bekliyorum
1. Bazı soğanlı bitkilerin örneğin LALE soğanları bazı hallerde normal soğandan başka "Drop" soğan denilen, dikilen soğanın tabanından daha derine doğru bir göbek bağı uzatır ve ucunda soğan oluşur. Duruma göre göbek bağının uzunlupu 10-12 cm olabilir.

2. Bir soğanın ömrü bitkilere göre değişir. örneğin frezya soğanları her sene kendilerini yeniler, yavrular dolayısıyla yenilenen soğanın ömrü uzun yıllar devam eder. Ancak dikilen soğan ölmüştür.,
Lale soğanlarında dikilen soğan çiçek verdikten sonra parçalanır ve yavrular oluşur, ana ölür, Sümbül de dikilen soğan çiçek verdikten sonra içten dışarı doğru yeni scaleler yapar, dış kabuk kısmı kurur ama iç kısımda yeni scaleler oluşu ve ömrü devam eder.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön