View Single Post
Eski 17-06-2016, 18:43   #5686
minikivi
Ağaçsever

minikivi's Avatar

Giriş Tarihi: 22-10-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cevizadam Mesajı Göster
Minikivi, pedro ağaçlarınız bir rüya gibi gerçekten inanması zor. MaşaAllah bol bereketli hasatınız olsun.

Pedro cevizini pazarlama konusunda bir sıkıntı var mı? Çünkü chandlera göre daha küçük bir ceviz olduğunu içinin kabuğa yapıştığını falan duydum. Ben de Allah nasip ederse kapama ceviz bahçesi kurma arifesindeyim akhisar'da 800 rakıma pedro çeşidini dikebilirim sanırım. Aklımda chandler vardı ama iki çeşit arasındaki verim konusu kafamı karıştırıyor. Uzun periyotta chandler pedroyu verim olarak yakalayabilir daha geniş bir taç yaptığı için diye de düşünüyorum. Benim düşüncelerim teorik bilgiler. Siz bu işin içinde olan birisi olarak bizleri bu konularda aydınlatırsanız çok memnun olurum. Saygılarımla.
Sayın cevizadam,
Pedro cevizini pazarlama konusunda bir sıkıntı yaşamıyorum, her sene olduğu gibi şimdiden cevizleri isteyen tüccarlar var. Chandler cevizine göre daha küçük olduğunu her fidancı iddia ediyor, kısmen katılıyorum. Pedro ceviz ağacının ALT İÇ DALLARINDA normalden küçük cevizler oluyor. Bu da toplamda, toplanan cevizin %20 sini oluşturuyor. Pedro ceviz ağacı Chandler ceviz ağacına göre daha yayvan bir taç yapısına sahip, bunun neticesinde yan dal ağırlığı daha fazla olduğu için güneş ışınlarından daha fazla yararlanıyor, yan ve üst dallarda meyveler yine Chandler büyüklüğünde oluyor. İki çeşidin verim kıyaslamasını yapacak olursak, Pedro çeşidi %30-35 daha verimli. Ayrıca Pedro çeşidi kendine verimli olduğu için, harici tozlayıcı çeşide gereksinim duymamaktır.
Kabuğundan ayrılmama veya kabuğuna yapışma gibi söylentiler bir yanlış bilgiden ibaret, aynı Chandler gibi ya horoz ve ya yarım olarak çıkıyor. Umarım birazda olsa sorularınıza cevap verebilmişimdir.
Saygılarımla.

Düzenleyen minikivi : 17-06-2016 saat 19:17
minikivi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön