View Single Post
Eski 16-06-2016, 21:07   #186
pin@r
Ağaçsever

pin@r's Avatar

Giriş Tarihi: 19-07-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 Mesajı Göster
Merhabalar bende evde sirke yapmak istedim suzidilara nın tarifini aynen uyguladım .Ama sirke anası oluşmadı sirke sinekleri de yok kokusu tadı sirke gibi kullanabilir miyim acaba bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim karanlık dolaptaydı onun etkisi olurmu ?
Sayın sardunya18 karanlık sirke oluşumunda iyi diye düşünüyorum benim deneyimlerimden. Tuz atmadım. Benim yaptığım sirkelerde sirke anası oluşturmayanlar sirke olmadı. Sirke sinekleri de oluyor ama bu konuda emin değilim belki oluşmaz ortama göre değişir? Sirke oluşumunda ince bir tabakada olsa mutlaka sirke anası oluşuyor. Emin misiniz tadının sirke gibi olduğundan? İlk sirke denemelerimi yaparken hafif bir ekşiliği bende oldu sanıyordum ama ilk sirkemi yaptığımda anladım , normal , keskin bildiğiniz sirke tadını alıyorsunuz. Bu arada siyah dut, elma, üzüm, nar ve ayva sirkesi yaptım ben. En kolay nar sirkesi en zor olanda siyah dut sirkesi oldu. Sizde dönemine göre meyveleri deneyebilirsiniz. Biraz sabırlı olmak gerekiyor. Pes etmeyin başka mevsim meyvelerini deneyebilirsiniz.

pin@r Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön