Sn dongyul, ben şimdiye kadar hiç tatlı endivye' ye rastlamadım. Biz bu bitkiyle tanıştığımızdan beri tadı hep acımsıdır. Yerel pazarlara doğal hindiba gelir onlar da acıdır. Hatta bazı pazarcılar düz yapraklı olanı acı marul olarak satarlar. Acılık sıcaklıkla beraber giderek fazlalaşır. O sebeple hep kışa denk gelecek şekilde ekilmesi önerilir. Ama o da tam tatlı değildir. Marketten aldığınız büyük olasılıkla kültüre alınmış çeşididir. Ya da çok benzerlik olduğu için radika ile karıştırılabiliyor. Radikanın hem acısı hem tatlısı var.
Örneğin son resimlediğim endivyenin yapraklarını bu zamanda gerek çiğ gerek pişmiş olarak tüketmek her babayiğidin harcı değildir, en azından bizim harcımız değil

)