View Single Post
Eski 27-08-2007, 10:25   #484
lerdemir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Merhaba sapudeaure uff; amma da zor bir ad imiş bu, yazarken çok zorlandım

Bir üstteki mesajımda yönlendirmeye çalıştığım üzere, bir başka başlıkta yukka'nın vermiş olduğu bağlantıdaki fotoğraflara baktığımda o çiçek ile ilgili benim daha önce sormuş olduğum soruya, forumdaki uzmanlarımızdan olan Mine Hn'dan almış olduğum cevabı naklettim.

Evet, 772.mesajda bahsedilen "Rhyncospermum jasminoides" veya "Trachelospermum jasminoides" diye bahsedilen bitkidir", çünkü fotoğrafları birebir tutuyor.

Ancak; 236'daki fotoğraf için ise kesin konuşmak pek de mümkün olmaz; belirleyici unsurlardan olan çiçeğini de yakından görmek, hatta yapraklarını da yakından görmek lazım. Ancak, yaprakların fotoğraftaki bu hali bile yine bahsettiğim tür ile örtüşüyor. Aynı zamanda şu, şu ve şu mesajlar da da bahsi geçen bitkiye ilişkin diğer detaylı fotoğrafları bulabileceksinizdir.

Böyle, bağlantı verdiğim tek mesajları tıklayıp açtığınızda, açılan tek mesaj ekranının en sağ üst köşesinde altı çizili olarak o tek mesajın ait olduğu konunun adı yazar. Altı çizili kelimeye tıkladığınızda sadece ekrandaki o tek mesajı değil, o tek mesajın bulunduğu konunun ilgili yerindeki tüm mesaj akışını görebilirsiniz.

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön