Sn Tumer
Domateslerinizde cins anlaminda bir sureklilik mevcut mu yani boy atmaya devam eden domatesler sirik, boy atmasi duran domatesler oturak cinsi domatesler olabilir mi. Birde yanlis gormediysem bazi domateslerde koltuk alma islemi yapmamissiniz bence koltuk alinmayan domateslerde boy atma yavaslar koltuk surgunu bitkinin besinini daha cok alir gibi. Bendeki bazi domateslerde denedim koltuk almamayi suan o fideler digerlerinin dortde ucu boydalar sonradan tabi koltuklari kopardim. Tabi amatorun koltuk almasina gerek yoktur gibi bir kani var forumda daha cok meyve alabilme adina benim sahsi kanaatim koltuk alma domatese daha guzel gelisim imkani sagliyor. Bugun sn ateskaptan in konusunu incelerken domatesde koltuk alma islemine benzer bir islemin birberlerde de yapilmasi gerektigini ogrendim. Kral cicek denen cicegin koparilmasi gerektigi ve domates koltugu gibi ana govde ile yaprak dali arasinda cikan filizlerin koparilmasi gerektigini ogrendim. Kral cicek biber bitkisi ana govdenin en ustunde ana govde ikiye catal seklinde ayrilarak iki govde olusumunun oldugu noktada o catalin tam arasinda acan ve biber veren cicek olarak tarif ediliyordu. Bir incelerseniz faydali olabilir. Hiyarlariniz cicek acmislar forumdaki genel kani bitki 30 cm boya gelene kadar yani bitki kökü gelisene kadar uzerindeki tum ciceklerin ve kucuk hiyarlarin koparilmasi uzun vadede daha cok hasad yapmanizi saglayacaktir. Hayirli hasadlar.
Düzenleyen Ekrem Çelikcan : 16-06-2016 saat 00:35
Neden: Ek bilgi
|