View Single Post
Eski 15-06-2016, 22:37   #753
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu Mesajı Göster
Bugün kırmızı örümcek, yaprak bitleri için nette araştırma yaparken neemazal diye organik ilaçla karşılaştım. Genelde en küçük ambalaj 1 lt 350 tlcivarı. www.smoothgarden.com/organik-bocek-ilaclari diye bir sitede 50 ml 30 tl, 100ml 50 tl ye buldum. Buradan sipariş vereceğim.
Sayın Tarlakuşu; ben bu ilacı çok iyi araştırdım bunu Hintliler çok fazla kullanıyor neem ağacından elde ediyorlar yani diğer adı yalancı tespih ağacı. azadirachtin etken maddesi içeriyor. Evet gerçekten de çok fazla yararı olduğu ortada ancak bana pahalı geldiği için almaktan vazgeçmiştim. Bence mutlaka kullandıktan sonra gözlemlerinizi bizimle paylaşırsanız çok mutlu oluruz ^^

Ayrıca benim düşünceme göre; organik tarımla ilgilenenlerle bu tarz kendi halinde çiçek bitki sebze yetiştirenlerin sanırım duygularıyla oynuyorlar ucuz olan tohum, fide, ilaç, saksı, toprak haddinden çok fazla fiyatlara satılıyor bu yüzden buna çok kızıyorum ve karşıyım. Girdi maliyeti ile çıktı maliyeti asla birbirini tutmuyor... Yani demek istediğim bizlerin üstünden haksız kazanç elde ettiklerini düşünüyorum ^^

Ayrıca sahte ürünleri satmaları da çabası.

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön