Merhaba
Benim patlıcan yetiştiriciliği ile ilgili birkaç sorum olacak. Bahçemde yaklaşık 10 kök, 18 lt lik saksılarda da 4-5 kök patlıcanım var. Kendi çapımda kardeş bitkiler yöntemi uygulamaya çalışıyorum. Bahçedekileri çarli biberlerle karşık ektim, saksıdakileri de domatesle... Kenarlara da fesleğen ve kadike çiçekleri diktim. Hepsinin yaprakları iri ve sağlıklı görünüyor. Toprağa değen ve sararan yapraklarını kopardım. Domates yapraklarından yaptığım ilaçla ilaçladım. Bu arada bahçemde domates, acı biber, kırmızı kapya biber, çarli biber, salatalık ve soğan da var. İlkbaharda bahçeye koyun gübresi ve orman toprağı döktürmüştüm. Diğer sebzelerde sorunum yok, patlıcan, salatalık ve acı biber dışında hepsi meyve vermeye başladı. Salatalıklar henüz yeni ekildiği için sorun etmiyorum. Ama acı biber ve patlıcanlarım çok güzel çiçek açıp sonra da çiçeklerini döküyorlar. İzmir'de sıcaklar bastırdığından bu yana haftada iki kez suluyorum. Kimyasal kullanmak istemiyorum. Buna rağmen patlıcanlarıma yapraktan sıvı bitki besini dahi verdim. Ama halen aynı sorunu yaşıyorum. Deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim: Bu patlıcanlar neden çiçek döküyor olabilir? Haftada iki kez sulama çok mu az mı? (Konuyla ilgili neredeyse bütün forumları okudum ama kimisinde hergün sulayın diyor kimisinde haftada bir diyor)
Not: Tüm bitkilerimi tohumdan kendim yetiştirip, bahçeye şaşırttım.
Şimdiden teşekkür ederim...
Düzenleyen nazann : 14-06-2016 saat 16:41
Neden: Eksik yazmışım
|