View Single Post
Eski 14-06-2016, 12:08   #346
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sûz-i Dilârâ'cım, saksıda soğanlıları başarıyla yetiştiriyorsun ya imreniyorum. Ellerine sağlık.

Sümbülteberlerim yeşermedi bile, aldığım amaryllis soğanlarımı çürümesin diye sulamaya korkuyorum. Bu gece yağmur sulamış, bolca sulanmışlar. Hemen yağmur almayacakları bir yere taşıdım.

Kaktüs ve sukulentler su içinde kaldı, taşıyamadım. Her yer çamur, toprak oldu.

Tomurcuk carnosada mı yoksa pubycalix 282 de mi? Haydi bakalım, bir an önce açsın da bizler de görelim.

Her şey çok güzel, işler çok, kolay gelsin. Sevgilerimle...
Benim de soğanlılar konusunda cesaretim biraz biraz bu sene geldi.

Sümbülteberlere canını sıkma, kısmet olursa sökünce yine yollarım sana başarana kadar devam. Yağmur alan amaryllislerinin saksı tabağını alır ve altına yükseklik yapar veya duvara dayayabilirsen fazla suyu süzmüş olursun. Saksının bir süre ıslak kalması mantara fırsat veriyor veya soğan çürüyebiliyor.

Frezyalarımı bu şekilde toparlayabilmiştim, sağolsun sayın Dumlupınar tavsiyeleriyle yol gösterici oldu. Bir de bu sene bütün soğanlı saksılarının tabanına cüruf veya çakıl taşı döşedim.

Terasın durumunu tahmin edebiliyorum. Balkonlarım kirlenince bütün işi gücü bırakıp iki günümü bu işe ayırıyorum. Çocuklar ayak altında çok zor oluyor temizlik. Sana da kolay gelsin ablacım. Yakınlarda olsaydın yardım etmek isterdim. Bayılırım ya temizlik yapmaya. Sen de çayımızı demlerdin şu fortakallı kekten de yapardın Ohh ikindi üzeri terasında çiçeklerin arasında çayımızı içer bitkileri incelerdik. Ramazan başıma vurdu herhalde ama ne güzel olurdu değil mi

Tomurcuk carnosada ama demin baktım biri kurumuş öbürü de kuruyacak gibi.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön