Ebayden 13 euro ya Blackjak marka sivi humik ve fulvik asit aldim. Cok koyu kivamli siyah bir maddeydi. Fazlasinin zarar verebilecegini bilmedigim icin soylenenden biraz daha bol bi miktarda alti litre suya karistirdim (litre basina iki kapak koydum, tavsiye edilen miktar 2-5 ml). Daha sonra bi bardak kadar sivi gubreyi de ekleyip seramda bitkilerin dibine doktum. Serama su vermedigim icin uzun zamandir bir gubre verememistim, boylece o isi de hallederim diye dusundum. Karisima yine iki caykasigi kadar tarimsal demir tozu ekledim. Ozellikle patlican bitkilerinde, karisimin dokuldugu yapraklarda yanmalar olustu. Babam koklere de zarar vermistir dediginde baya endiselendim ama olayin uzerinden bir hafta gecti ve hala iyi durumda bitkiler. Bir faydasi oldu mu olmadi mi bilemiyorum tabi. Meyveler cikmaya basladiginda tekrar uygulamayi dusunuyorum. Belki bidahaki sefere yapraktan deneyebilirim. PH sorunu icin de ben genelde dengelemek icin tarimsal kirec uyguluyorum. Cok pahali gelmesine ragmen merak edip aldim, bakalim hasat zamani bi faydasini gorebilecek miyiz.
|