View Single Post
Eski 13-06-2016, 22:08   #6
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Eşim kesinlikle yemiyor ama ben bugünlerde ''ayak paça'' çorbaya musallat oldum..

Çanakkale'de sabah 6-6.30 gibi gezintiye çıkmak, bir iki saat yürümek, sessizlik içinde boğaza nazır keyif yapmak huy oldu bende..Sabahları birkaç çorbacıya gittim..Pek keyif alamadım ayak paça'dan..

Sonunda kendim yapmaya başladım..
Çok taze 4'lü kuzu ayak alıyorum..her ayağı 3 parçaya böldürüyorum..Bunları evde bir güzel yıkıyorum..Sonra bir taşım kaynadıktan sonra suyunu değiştiriyorum..Daha sonra 1 saat düdüklüde kaynıyorlar..Soğuduktan sonra etimsi, kıkırdaklı yerleri soyup ince ince doğruyorum ayrı bir kaba..Daha sonra suyunu ince süzgeçten geçiriyorum..Sonra etleri-kıkırdakları atıyorum içine..3-4 yemek kaşığı yoğurt, organik elma sirkesi , 4-5 diş ince kıyılmış sarımsak, yarım limon, bir iki tutam un koyduktan sonra beş dakika kadar daha kaynatıyorum..Çorba hazırdır..
İçine bayat çavdar ekmeği doğruyorum..Ayrıca pul biber, kekik nane ve karabiber serpeliyorum..Harika doyurucu bir gıda oluyor..Orta boy tenceredeki bu çorba 3-4 gün yetiyor, başka bir yemek ihtiyacı da hissetmiyorum..Doyurucu, tok tutucu yani

Kallojen yönünden çok zengin bu yeni gıdayı çok benimsedim..İhmal etmişim bugüne kadar..Tavsiye ederim..

Düşük maliyetine bakmayın, baya bi zengin gıdasıymış bu..
Ayrıca, Karatay Hoca “Paça çorbası güç verir, kuvvet verir. Yoğun protein içerdiği için tok tutar. Kilo vermek istiyorsanız, gücünüzü kaybetmeden, halsiz kalmadan aşırı kilolarınızdan kurtulursunuz.'' demekte..

Patronlar Dünyası

Eklenen Resimler

Düzenleyen pria : 14-06-2016 saat 08:01
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön