Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan
Kapılar kesinlikle capcanlı cıvıl cıvıl. 
Yeşil-kırmızı renk birlikteliği ise çok iddialı olmuş, ben cesaret edemezdim.  Bence aynı kombinasyonu bahçede çeşitli noktalarda tekrarlarsan çok güzel olur. Mesela banklarda, ya da başka aksesuarlarda, ya da bahçe kapısında... Böyle devam eden bir tema yaratmak bahçeyi toparlıyor, parçaları bir araya getiriyor.
BUDDLEJA davidii Royal red diye aratınca internette de koyu pembe çiçekler çıkıyor. Zaten nedense İngilizce'de çiçeklerin koyu pembe renklerini RED, koyu mor renklerini de BLUE diye adlandırıyorlar.
Örneğin: https://www.google.com/search?q=blue...unia+wave+blue
Coreopsis tarlası benim eklediğim fotoğrafı solda sıfır bırakmış. Bayıldım.  Gün güzeli de çok orjinal bir türmüş.
Geniş açılı fotoğraflar için de teşekkürler, gerçekten de bahçeyi kavramak adına çok faydalı. Sen, ben, sevgili nuaymu ve de diğerleri gibi peyzaj tasarımına gönül verenler için daha da faydalı. Bahçen bence çok güzel görünüyor. Şu an biraz dağınık görünen yerler olsa da birkaç seneye rüya bahçelerimize ulaşacağız adım adım. 
|
Benim duvarlarım hep beyaz olur, eşyalar da pastel renkler. Ama bu evi alınca, eh evi de babam alıp badana parasını falan da o verince, babama masraf ettirmeye kıyamadım.

Evin iç duvarları pembeydi, aynı renk olsun, masrafı az olsun, dedim. Boyacı daha da koyu pembe yapmış. Malum köy evi ya, eşyalar da hep eski. Annemin yeşil gelinlik koltukları ve benim yeşil üzerine kırmızı çiçekli eski oturma grubum da girince, evin renkleri kendiliğinden ortaya çıkmış oldu.

Sıra kapılara gelince, neden olmasın, dedik oğlumla. Zaten biz boyuyoruz, sıkılırsak değiştiririz nasılsa. Bahçede kullandığımız bankı yeşil boyamıştım, minderler kırmızı. Cıvıl cıvıl oldu her yer. Güzellik kaygımız da yok. Mutluluk versin yeter.