Sn Ateskaptan
Yer yoklugundan ben baslayamadim, sonbahari bekliyorum. Ellerinize saglik.
Incirin kendine dollenen cinsiyse kolay olur umarim, degilse yakinda bir erkek incir bulmaya calisin ve meyve olusmaya baslayip alttaki delik iyice belirginlesince erkek incirden bir incirli dal alip bunlarin yanina birakin arilar cikip doller. Delik belirginlesinde cok az bir zeytinyagi delige surulurse gaz cikisini sagladigi makalede yaziliydi.
Yapmisken birkac tane de kayisi yerlestiriverin, kendine dollendiginden sorunsuz olur,
Siz yapmissiniz ben yapmisim tatmin yonunden farki yok inanin, deneyimleri detayli olarak verdiginizden gercekten cok memnun oldum.
Bir perlit torbasina iki adet dikip yilda herbir kokten 8 kg almislar, bu cok ekonomik. m2 de 8 kg uzerinde incir cok iyi, yetismis agaclarin oldugu 6-7 yillik bahceye gore 5-6 misli yillik urun demek hem turfanda. Devamli celik uretip dikmek gerek ama 3 ayda incir alinca bunlar sorun degil. Bahce ve sera olsa insan 3-4 agac diker onlarin celigini alir. Bu sistemdekileri de sokmeyip kokler el verdigince buyutse sokuldugunde hepsi celik olur birsonraya dikilir saniyorum.
Internette kendine dollenen orak inciri fidanlari var, bir tanesini alsaniz uzerinden birsuru meyve gozlu kalem cikar. Bu tur zaten yilda iki urun veriyor ve erkenci.
Lutfen bol bol fotograf, ve belli surelerde boy olcusu ve her kok icin hasat miktarini ( gram ) verseniz ozaman bu calisma tadindan yenmez.
Koklenene kadar besin istemiyor, ama faydali da olabilir. Sizce koklenme hormonu ister miydi ?
Basarilar dilerim, saygilarimla.
Düzenleyen kiziltan : 13-06-2016 saat 10:17
Neden: Ek cumleler
|