View Single Post
Eski 13-06-2016, 08:21   #19
cliocu
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-05-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Konunun yabancısı olduğunuz belli.

Artezyen denilen kuyuda, su kendi basıncı ile herhangi bir enerji ve pompa kullanımına gerek olmaksızın yüzeye çıkar.

Buna göre kuyunuz ya derin kuyu ya da keson dur. Eğer keson ise ve derinliği 5 metre civarında ise ismini verdiğiniz o pompalar iş görebilir. Kuyu derinliği 8 metrenin üzerinde ise farklı tür dalgıç pompa gerekir.

Derin kuyulara konulacak pompaların debi ve basma yükseklikleri aynı marka altında bile olsa farklı tip ve modeller gerektirir.

Kuyunun derinliği, statik ve dinamik seviyeleri ve debisi bilinmeden pompa tercihi yapılamaz. Bu Bilgileri verebilirseniz belki yardımcı olabilirim.

Sulamayı doğrudan dalgıç pompa ile kuyudan mı? Yoksa 1 tonluk depoya dolan sudan mı yapacağınızı belirtmeniz şart. Depodan yapacaksanız depoya bir hidrofor motoru daha koymanız gerekecektir.
Evet konunun yabancısı yım.bahceyi yeni aldım.kuyu ile ilgili söylediğiniz terimleri bilmiyorum..135 m derinlikten (ben bunu artezyen diye biliyorum) motor ile su cekiyoruz ve tonluk depoya dolduruyor um.depodan tekrar bahçeye sulamak için deponun içine pompa koyup sulama yapacağım .depo yarım metre yükseklikte bahçe düz.cevap için teşekkürler.

cliocu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön