View Single Post
Eski 12-06-2016, 23:00   #445
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Sevgili Gilan; sincaplarla başınız dertteymiş, şükür buralarda sincap yok ne yapardık bilmiyorum, sizin sebzeleri görünce şok oldum, orada yaşayan arkadaşlarıma sordum onlarda bu konuda çok çekmişler fotoğrafları da gösterdim sincap zarar vermiş ancak dikkatli gözlem yapmalı farede olabilir dediler.

Sincaptan kurtulmak için 5 yol gösterdiler;

- İlk olarak bahçelerine sincap evleri yapıp, fındık fıstık gibi malzemelerle doldurup sincapların bunları tükettiği için sebzelere zarar vermemiş ilk başlarda.

- Güneş enerjisi ile çalışan sensörlü hareket eden kartal, baykuş gibi kuş figürlü nesneler konuluyormuş, sincaplar bunlardan korkuyormuş ama öğrendiklerinde gene aynı alışkanlıklarını sürdürüyorlarmış. Ama bu aleti yerini sık sık değiştirirseniz sorun olmazmış.

- Sebze bahçelerine tül benzeri örtülerle örtüyorlarmış.

- Sebze bahçelerine sincap kaçıran tozlar varmış onlardan döküyoruz dedi. Tozun etki süresi 10 gün civarıymış süre bitince tekrar döküyorlarmış.

- En güzeli de kafes kapanlar varmış, kafese giren sincap çıkamıyormuş çok dikkatli şekilde sincap olan kafesi taşıyıp uzak ormanlara bırakmışlar. (Ne kadar doğru tartışılır.) Bu işte sincabı taşırken dikkat etsinler sincap saldıra biliyor ısırıp zarar veriyormuş.

Kafesin görünümü

Name:  sincapkapanı.jpg
Views: 754
Size:  45.9 KB

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön