View Single Post
Eski 11-06-2016, 10:45   #6
Ersin Ecrin
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-07-2015
Öncelikle bilgilendirici cevaplarınız için teşekkür ederim. Sulama uygulamam oldukça basit diyebilirim. Kokopit ve perlit karışımı yaptığım geçirgen bir ortamda saksının dibine iki parmak yüksekliğinde çakıl taşı koyarak güzel bir drenaj elde ettim. Ayrıca saksıların dibine fazladan delik deldim. Aldığım besin kitlerinin üzerinde fide başına sabah 100 cc akşam 100 cc vermeniz yeterli yazıyordu. Bende hazırladığım kiti 500 cc ölçüsünde yani yarım litrelik su şişesine dolduruyorum kapağında delikler açtım. 500 cc besin eriyiğini 5 fideye eşit miktarda dökmeye çalışıyorum. Akşam aynı işlemi tekrar yapıyorum. Yani 1 sabah 1 akşam su veriyorum. Fide başına günlük 200 cc sulama yapmış oluyorum. Ancak öğrendiğim kadarıyla normal şartlarda topraksız bir ortamda yapılan sulamanın bir miktarının drenaj olması gerekiyor. Bir türlü yaptığım sulama drenajdan çıkmayınca bir kereye mahsus denemek amacıyla tek fideye 500 cc bir seferde verdim. Bu kez çok şükür drenajdan çıkışını gördüm. Fazla sulama yapıp bitki köklerini çürütmekten de korkuyorum açıkçası. Gerçi sulama suyunu akvaryum hava pompası ile ekstra havalandırıyorum. Ayrıca 2 saksıda da normal bahçe toprağı kullandım. Onda sulamayı nasıl yapmalıyım ? Saygılar teşekkürler tekrar

Ersin Ecrin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön