Sevgili Ersin
Besin eriği konusunda Kudret Beyden fikir almak en doğrusu Ben size kendi sistemimi anlatayım 9 adet 60*40*22 ebatlarında saksı aldım altlarına 2 adet 16 lık rakor taktım sonra üzerine dereden topladığım çakıl taşlarını koydum. üzerine sineklik teli plastikten sonra 3 ölçek cocokpit 1 ölçek perlit koyup iyice karıştırdım.saksıları doldurup fideleri diktim. Besin eriyiğini Kudret beyden aldım saksıların altına 50 lilik pimaş koydum 16 lık rakorlara boru takıp pimaşın içinde akacak şekilde yerleştirdim ve yine Kudret Beyden aldığım sera bekçisinin takılı olduğu tankda topluyorum.ne kadar su veririsem vereyim fazla su direkt depoya gidiyor. günde 7 kez yani sabah 7 akşam yedi 2 saatde bir 4 dakika otomatik sulanıyor. EC yı Sera bekçisi ayarlıyor PH şı ben ölçüyorum ama yüksek ya da alçak çıkınca ne yapacağımı malesef bilmiyorum. Ne bitkilerim susuz kalıyor. ne de fazla su israf oluyor. Bitkinini su ihtiyacı ortamın ısısına ve fidelerin büyüklüğüne göre değişir. Çok su veririsen de dranaj iyi değilse yani fazla su saksıdan dışarı çıkmaz ise bitkilerin kökü suda kalır ve çürür. Bence dranajı kontrol et bir kez biraz fazla su ver altda su birikiyorsa sorun olmaz saksının altında çok fazla su birikiyorsa suyu azalt bu benim fikrim ama ne derece doğrudur bilmem.
|