View Single Post
Eski 07-06-2016, 23:36   #74
nuaymu
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Hanımeli ile clematis çok yakınlar. Hanımeli çok azgın olur, devamlı kendi üstüne kat çıkarak büyür. Clematisi boğmasından korktum.
Hanımelleri A köşesinde yoğurt kapları içinde toprağa gömülmüş olarak duruyordu, almak için epeyce uğraşmam gerekti, köklerini iyice derine salmışlar, oldukça kuvvetli bitkiler. 5 kök hanımelinden ikisini küçük giriş kapısının oraya clematislerle birlikte, üçünü de girişin büyük kapılı tarafına diktim (H kısmı tarafına), maksadım bahçe kapısının üstünü tümüyle onlarla kapatmak. Büyük kapının oradakileri demir kapıya da sardıracağım, kuzenim böyle bir şey yaptı, olabiliyor. Kapıya açılma mesafesini de gözeterek sardırınca sarmaşıklarla birlikte açılan kocaman bir kapı ortaya çıkıyor.

Clematislerle birlikte olanlar onları boğarsa hiç hoş olmaz O halde oraya destek için koyduğum sazları çoğaltıp, oluk şeklinde kafes örüp küçük kapının üstüne dek yükselteyim ve hanımellerinin sadece bu saz oluklarda kalmasını sağlayayım, budamayla kontrol edilebilir inşallah. Clematisler de yanlamasına beton direğin olduğu tellere gitsin, orayı tümüyle kapatabilirler. İkisi de 3.grup clematislerden, bakımları aynı olacak ve doğru budayabilirsem yoğun bir şekilde o kısımdaki telleri doldurabilirler. Bu gidişle sazlardan epeyce şey yapacağım gibi görünüyor, neyse ki dünya kadar saz var

nuaymu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön