View Single Post
Eski 07-06-2016, 14:16   #806
kiziltan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Sn Ateskaptan ve Sn Tezel tesekkurler.

Bu incir isine kafam takildi. Buradaki bagimizin suyu 130 metreden kuyudan cekiliyor, EC 10 a yaklasti ve 10 hektar kayisi+erikten geriye kalan 2 hektar, buraya yakindaki dereden su veriyoruz ve az oldugundan 8 hektari soktuk. Tek yapabilecegim yonca ekip denemek. Komsu ekti onun alacagi sonucu bekliyorum ki seneye yonca yapayim.

Sonbaharda incir koklendirmeyi ve denemeye baslamayi planliyorum. Hoogland kullanmak istiyorum. Sn. Ateskaptanin verdikleri linki baska bir mesajda ben de vermistim. Enteresan universite ve arastirmaciar Turk ama makale ingilizce. Okudum, Japonya ve Cin`de yapilan calisma kayitlarini da buldum, Janponcayi sokemedim ama sanirim digeriyle ayni. Denemeye baslayinca baslik acacagim.

Katma degeri yuksek bir uretim. Ocak ayinda donumde 4 tonu asan incir, devaminda Sonbaharda bir okadar. O tarihlerde incir olmadigindan epey hasilat ve kar toplar.

Hele 10-15 celikle ve 3 e bo;erek farkli konsantrasyonlarda Hoogland ile deneyeyim, tum detaylari veririm keske basarayim.

Bu arada zamani denk gelirse Bursa siyahi incir kalemi bulup getirebilirsem deneme zevkli olur.

Saglicakla kaliniz.

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön