View Single Post
Eski 07-06-2016, 10:56   #775
alpayelmas
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-08-2012
Çok teşekkür ederim Kızıltan;

Aslında hedefim belki ileride tarım ve hayvancılık yapmak olacak ama suan meslegım geregı ugrasamıyorum. Bu hevesımı bir nebze gidermek için saksıda çiçek biber vs. yetiştiriyorum. Farklı tekniklere her alanda ilgi duymuşumdur. Elektroniklede hobi olarak uğraşıyorum. Bu disiplinleri bir araya getirirsem parça parça herşeyle uğraşmak yerine bir değerler bütünü ile işletiletilebilir bir sistem kurabilirim düşüncesi kendi otomasyonumu oluşturmaya çalışıyorum. Tabi maliyetleri ev de hobiciler için düşürmek gerekli ama önce sistemi çalışır hale getirebilirsem detaylara inebilirim diye düşünüyorum.
İlk mesajımda yazdığım gibi çöp kovasına havyayla deldiğim saksının içine denizden topladığım çakıl taşlarını kaynatıp koydum. suyu ve yarasa sıvı gübresinide ekledim annemin domates fidanınıda söküp bu düzeneğe diktim sonuç sararan ve kuruyan alt yapraklar. Sonra suyu %60 oranında boşaltıp çeşme suyu ıle ılk suyu seyrelttim bitki biraz kendine geldi . saksıdakı kardeşlerine boşalttıgım gubrelı suyu doktum costularda costular benım hidrofonik sistem suan %70 geri kaldı ama tabi bu kadar kara düzenle ancak bu olur.

alpayelmas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön