View Single Post
Eski 06-06-2016, 21:43   #81
tarku
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan Mesajı Göster
Kurtulmak istedigin yere yakin, hani haftasonu gidip gelebilecegin bir yerde arsa olsa, emeklilikten 5-6 yil oncesinden orayi cevizlik yapsan, emeklilik gelince urun veren yerin olur. Bir nedenle gidemesen satarsin, bos tarlayla urun veren cevizlik arasinda buyuk fark olur, zarar olmaz. Satmam dursun diyene her hafta gidip gelmeye bile gerek yok, bir yarici ile isletmek mumkun.
Bir akrabam, köyümüzde arazisine 60 tane chandler ceviz dikti. Köy ile ilçe arası 25 km. 1 senede cevizlerin 25 tanesi kurumuş, 10 tanesi can çekişiyormuş. Fidanı dikeyim 5-6 sene sonra mahsule yatar düşüncesi, düşüncede güzel ama fiiliyatta doğru değil. Yeni dikilen fidanlar bebek gibi, 115 tane armut fidanı diktim, günde 3 defa her birinin yanına gidip onlarla konuşuyorum . Uyanmayanlara " hadi oğlum", sürgünleri zayıf olanlara " ha gayret" diyorum. Yine de 10 tane fire var. Fidan dikeceksin her hafta sulayacaksın. Yaz budaması, gübrelemesi, otların çapalanması vs.. Fidan diktin mi, başında nöbet tutmazsan zor dostum zor.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön