View Single Post
Eski 06-06-2016, 10:12   #77
kiziltan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Dogru olanin yasadigi sehire yakin birkac donum yer alip gidip gelerek birseyler yapmak oldugunu saniyorum. Bu isi gecinmek icin ve ya ek gelir garantisi olarak yapmamak lazim, az birsey geliri olursa ne ala. Alinacak yerin buyuk vr ucuz olmasindansa degerlenebilecek ve gerektiginde kisa surede satilabilecek olmasina dikkat etmek iyi olur. Arazinin buyuklugu oyle olmali ki cevreden birisine gel sen burada otur calis, urunun birkismi senin diyebilesiniz. Aksi takdirde gittiginizde meyveleriniz toplanmis olabilir, tavuklariniza kimse bakmamis olabilir, sebzeler sulanmamis olabilir.

Ciftcilik artik cekirdek aile isi degil, teknoloji ve minimum yatirim/uretim hesabi gerektiriyor.

Sehirden gitmek hesabi yapildigi xaman maalesef cocuklar hala anne baba yaninda, torun var ilgilenmek lazim, hastaliklar baslamis doktor ve bakim lazim . Bunlar sehirden uzaklasmayi zorlastiriyor.

Gidip oralara yerlesmek isteyen, ornegin serbest tavuk yapmak istiyorsa, yakinda bir yerlesim bolgesinde cevirme tavuk satan biryer acabiliyorsa, ve ya ufak bir dukkanda koy tavugu ve yumurtasi satabiliyorsa belki bir miktar kazanacaktir, ayni zamanda vakit gecirmis olacaktir.

Sn Kuzucu`nun yaptigi gibi hem acikta hem serada cesitli urunleri yetistirerek dogrudan satabilecek olan varsa cok fazla zorlanmayacaktir.

Kacmayi dusunenlere bol sans ama unutmayalim herseyi dusunmeden atilim yapmak gercekten sans ister, planli olmakta fayda var.

Burada Turkiye`de ev almak isteyip bana soran cok var. Soyledigim standart seyler var, once git orada 6 ay kirada otur bakalim alisabiliyor, yasayabiliyormusun, ve unutma kac sene gecerse gecsin orada sen yabancisin. Bulundugun yerde bir is yapamiyorsan orada yapma sansin daha az.

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön