View Single Post
Eski 06-06-2016, 10:00   #336
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Kızım sakarın teki (babasına çekmiş). Sürekli bir şeylere çarpar, devirir. Kardeşiyle kovalamaca oynarken pencere önündeki yavrulu menekşe yaprağı saksısını yere düşürmüş. Ben de saksı hazır bozulmuşken diyip yavruların ikisini ayırdım. Kaktüs üretim saksısına geçirdim ve pencere önüne koydum.

Serada menekşeleri budayıp çöpe atmışlardı, sağlam görünce bunu ve farklı renk olduğunu tahmin ettiğim birkaç yaprağı almıştım. Diğer yapraklar fırtınada uçmuş, dışarıda duruyorlardı. Bu da sanırım klasik mor menekşe.

Sera çöpünden yaprak alma meselesi bana -şimdilerde siteye giriyor mu bilmiyorum- Benben1967'nin büyük bir marketin çöpe attığı ölmüş bitkileri seçerken güvenlik görevlisiyle arasında geçen tartışmayı hatırlattı. Güvenlik görevlisi izin vermiyormuş, o da "size ne kardeşim bunlar çöpe atılmadı mı sonuçta, ben çöpten alıyorum" Ne gülmüştüm o zaman. Neyse ki bizim kız izin verdi.
Name:  IMG_3387.jpg
Views: 564
Size:  41.1 KB

Achimenes çiçeğe durdu.
Name:  IMG_3388.jpg
Views: 576
Size:  51.8 KB

Mavişlerin bu sene tadı yok. Sanırım yerlerini ya da gübreli topraklarını sevmediler. Geçen sene daha fakir bir topraktaydı.

Name:  IMG_3382.jpg
Views: 578
Size:  46.7 KB

Gloksinyalardan biri tomurcuğa geçti.
Name:  IMG_3377.jpg
Views: 570
Size:  42.0 KB

Bardaktaki glayör bütün tomurcuklarını açtı.
Name:  IMG_3386.jpg
Views: 550
Size:  36.0 KB

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön