View Single Post
Eski 05-06-2016, 21:23   #29
tarku
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Sayın Kızıltan,

Kooperatif dediniz, inanın çok güldüm. Bizim burada meyveciler birlik kurmuşlar. Sonunda birlik kapanmış. Son başkanla tanışma fırsatı buldum. Birlik üyelerine öyle küfürler ediyor ki inanılmaz. Çay paralarını bana kilitleyip kaçtılar diyor. Düşünebiliyor musunuz koskoca meyve bahçesi sahipleri, birlikte içtikleri çay paralarını vermemek için kaçıyorlar. Başkana, tekrar kuralım birliği çay paraları benden dedim. Adamın bana bir bakışı vardı, amanın. İlçemizde, belediye soğuk hava deposu yapmış. İşletmesini becerememiş ve bir üreticiye devretmiş. Onlarda becerememiş ve kapıya kilit vurmuşlar. Atıl olarak çürümekle meşgul. Yine ilçemizde meyve suyu ve şeker pancarından şurup üretmek üzere bir fabrika kurulmuş ama 15 senedir mahkemelerle uğraşılıyor ve bir bekçiden başka yolunu bilen yok. Mahkemenin neden olduğunu araştırayım dedim. Bin bir türlü rivayet çıktı karşıma.

İşin özü bizim insanımız hem kel, hem fodul. Hem tembeller, hem de her şeyi biliyorlar. Bahçe komşum var bana sürekli budama konusunda tavsiyelerde bulunur. Elmalarını yanlış buduyorlar, bana ver ben budayayım diyor. Sen elma ağaçlarını ne yaptın diye sorunca, söktüm, saksağanlar yiyordu diyor. Terzi kendi söküğünü dikemezmiş gibi. Bir düşmanınız varsa sakın ola ona kurşun falan sıkmayın. Bir meyve bahçesi alıp hediye edin, 2-3 seneye kanser olmazsa gelin benim kafama sıkın. Hay ben böyle hobinin...

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön