Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle
Pria, Şu anda kümesten geldim .Ve 200 tavukla ben de başladım .
Sizin tecrübeniz için üzüldüm . Pazarlaması çok kolay değil. Ama başaranlar da var. Ben ne yapacağım arayışlar içindeyim .
Kesip köy tavuğu isteyenlere satabiliyorsanız bu yola devam edebilirsiniz. Belki de nasip yumurtada değil tavuk yetiştirmektedir .
Yumurta tavuğu veya et tavuğu değil , köy tavuğu yetiştiriyorsanız , yumurta satabildiğiniz adarını elde tutup fazlasını kesip satmak suretiyle ,
Hangisine talep varsa , talep kadar üretmeye devam etseniz.
Kolay gelsin . Sağlıcakla kalın .
|
Allah kazancınızı bol etsin. Başaranlar var derken? Küçük ölçekli işletmelerin kar ettiğini mi söylüyorsunuz? Kuş gribi başladığı zamanları hatırlar mısınız? köy köy dolaşıp, evinde 3-5 tavuk besleyen köylülerin tavuklarını itlaf edenleri hatırlar mısınız? Sizce bu normal miydi? O zamanlar da büyük işletmelerin böyle itlaf görüntüleri neden yoktu? Belki bir kaç göstermelik örnek çıkabilir ancak böyle hastalık haberleri genelde küçük işletmeleri öldürüp, büyük işletmeleri daha da büyütmek için uydurulan safsatalardır. Bu sebepten bu ülke de başarı isteniyorsa, çalıp, çırpıp, büyük oynamak gerekiyor. Aksi halde biraz palazlandınız mı tepenize binmeleri an meselesi olur. Kuş gribi diye ortaya çıkıp köylünün önce tavuklarını öldürürler. Ardından tavuk kalmadığı için artan keneler yüzünden köylünün kendisi ölür.