Nerden başlayacam bilemedim ama söylediklerinizin çoğunda haklısınız. Yani bu kadar kişi aynı şeyi söylüyorsa hele bu kusurumun büyüklüğünü gösterir. Öncelikle dini konuda açıklama yapma gereği hissediyorum çünkü söylemlerim sonucu aciz biri olarak güzel dinimizin imajına zarar vermiş oldum bunun için çok üzgünüm. Bir yerde bir yazı okumuştum "ben müslümanım ama bana bakarak islamı değerlendirmeyin" gibi bir sözdü. Beni de yargılarken lütfen beni tam bir mümin gibi değerlendirmeyin dediğim gibi acizim ben kendi çapımda dini sorumluluklarımı yerine getirmeye çalışıyorum ama malesef kuran ve sünnete göre yaşayamıyorum mesela çabuk öfkelenebiliyorum, ağzımdan kötü sözler çıkıyor, kalp kırıyorum, dünyevi şeylere kıymet veriyorum... bunlar sadece bir kısmı daha nice kusurlarım var. Çevremde hacca gidip borsa oynayanlar, imam olup banka kredisi çekenler var velhasıl beni veya herhangi birini yargılarken veya eleştirirken ne olursunuz islamı konunun dışında tutun. İnsanoğlu aciz çünkü en mümin dediğiniz kişide bile kusur bulabilirsiniz tüm eksikliklerden kusurlardan münezzeh olan sadece Allah tır.
Kabul ediyorum Tezcanlı davrandım istediğim veya beklediğim cevapları alamadığım için kendimce haklı sebepler bulmaya çalıştım ki gerçekten iki ziraat mühendisi arkadaş tam tersi şeyler söylemişti ve nette yaptığım araştırmalarda tutarsızlıklar vardı kimi 10 kimi 20 kimi 50 bin den bahsediyordu ama bu şekilde karşılık verdiğim kişilere bile öncelikle cevapları için teşekkür ettim direk kırıcı birşey söylemedim kimseye asıl bozulduğum musculus arkadaşa bile yazdıklarıma bir bakın lütfen işime gelene Eyvallah gelmeyene hadi ordan demedim veya daha ötesi lanet okumadım bunu iddia etmek karakterime hakarettir ve aciz bir kul olduğum için gurur yaparım

şaka bir yana hoş değil bu durum.
Lanet okuduğum tek bir yer var vicdan sahibi olan kimse işine gelmeyen herşeye bu tarz söylemlerde bulunduğumu söyleyemez.
Tamam böyle bir üslupla konuşmam uygun olmadı biliyorum ama bunu da inanın kesinlikle iddia edildiği gibi istediğim veya beklediğim şeyleri duymadım diye söylemedim bunun kanıtı da aynı arkadaşa önceki konuşmalarımızda verdiğim tepkilerdir lütfen bakın okuyun.
Asıl zoruma giden musculus arkadaşın: bahçesini kuranların sadece fikir danışma hakkı olduğu yönündeki söylemiydi. Buna hanginiz katılırsınız soruyorum?
Söylediğim o ağır sözü meşru kılmak için demiyorum bunu keşke kullanmasaydım o sözü ama tamamen o arkadaşa yönelik kullanılan bir söylem.
İnşallah biraz olsun anlaşılabilmişimdir.