View Single Post
Eski 02-06-2016, 17:55   #2635
ykaya194
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ihvan Mesajı Göster
Tam olarak giderleri kalem kalem söyleyebilir misiniz?
Sayın ihvan,

1) Önce yakınınızdaki ve size öneren iki değerli mühendise doğru dürüst bir fiziblite raporu hazırlatın, eğer işin maddi yönüyle altından kalkabilir ve çok kar ederim derseniz işe başlayın derim.

2) Her nekadar mühendisleriniz gerek kurulum gerekse işletme giderlerini kalem kalem hesap edecek olsada ben yinede Siz'e 70 dönüm için bakkal usulu bir gider hesabı yapayım.

- Kurulum giderleri 1500-2000 tl/dönüm. toplam: 105-140 bin tl. ihtiyaç duyulursa su deposu için (200 ton) 30-40 bin tl.

- 7-8 yıla kadar ürün alınamayacağına göre; Her yıl 20-25 bin tl bakım ve işletme gideri en az 7x 20 bin = 140 bin tl.

yani 7-8 yıldaki gideriniz için 250-300 bin tl.

- Her şey yolunda gitti diyelim ve ürün almaya başladığınızda bunlara ilaveten hasat için şöyle hesap yapalım.
Bir ağacı 3 kişi bir saatte ancak hasat eder ve 1500 ağaç için ( günde 8-10 saat çalışılabilir ). Toplamda 200 gün gerekli ve ceviz 10 gün içinde hasat edilmesi varsayımı ile her gün 60-70 işçi çalıştırmalısınız, bunun yeşil kabuğun soyulması kurutulması depolama vs. içinde makine ve ekipmana ihtiyacınız olacak demektir.

- Makine ile hasat edilmesi için araziniz düz olması ve silkeleme, süpürme ve toplama ekipmanı ile bir traktöre ve ayrıca bunları kullanacak olan operatöre ihtiyacınız olacak.

- Eğer hem memurluk hemde bunları yapabilecekseniz size kolay gelsin derim.

[I][QUOTE=ihvan;1466024 forumdakilerin çoğu senin gibi düşünüyorsa HAY FORUMUNUZ BATSIN YA.
Sen ve senin gibi düşünenlerin Allah müstehakını (hakettiğini) versin inşallah...[/QUOTE[/I]]

Yukaıdaki alıntıladığım mesajınıza vereceğim cevap her nekadar konu başlığına uygun olmasada cevap yazıyorum.

İşinize geldiği sözlere allah razı olsun deyip işinize gelmeyene lanet okumak nasıl bir din anlayışıdır anlayamadım oysaki bizim dinimizde "düşmanın bile olsa ona lanet okumayınız der"

Düzenleyen ykaya194 : 02-06-2016 saat 18:49
ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön