View Single Post
Eski 01-06-2016, 22:28   #2621
mustafa431
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dere1974 Mesajı Göster
Evet bana kalırsa profesyonel ve kar amaçlı bir bahçe hem de 70 dönüm olursa maalesef doğal olmaz, olamaz. Olursa da karlı olmaz, bunca büyük para bağlayıp yatırım yapmaya değmez. Bir de anlayamadığım şey şu; kiraz neden cevizden çok daha zor, ikisini de yetiştirmiş biri cevap verse de öğrensem.
1)ceviz kolay kolay kuruyan bir ağaç değil hatta iyi yerde ise kimse bakmadan yüzyıl bile yaşayabilir etrafımda olduğu için biliyorum....kirazın özellikle yabani olmayan türleri yani çok satılanları kolay kurur yenilenmesi gerekir ağaçlarının...
2)kirazda kurtlanma olayı cevizden kat kat fazladır ....
3)kirazı tam zamanın da toplamak zorundasın satamazsan emeğin çöpe gider........cevizde böle bir durum yok
4)cevizde ezilme gibi bir sorun yoktur....oysa kirazda saplı koparmak bile farkettirirki ezilmeden bahsetmiyorum...müthiş işçilik ister...
5)kiraz mevsimi geldiğinde kuşlar bahçeyi işgal edrler resmen...cevizde sincap derdi vardır ama bölgeniz dağlık değilse o bile olmaz...
6)kirazın kökleri yüzeyseldir çok su ister. cevizde böle bir durum yok
7)ceviz belli bir yaştan sonra budama istemez...kirazı budamazsan kurumaya doğru gider...
aklıma gelenler bunlar..

mustafa431 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön