View Single Post
Eski 01-06-2016, 18:03   #2616
ihvan
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-05-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dere1974 Mesajı Göster
8 dönüm 8 yaşında bahçeye yılda demirbaş giderleri hariç 6500 lira giderim var. Hemen her işçiliğini kendim yaptığım halde hem de. Ceviz bahçesi olmayan bazı arkadaşların ceviz fazla bakım istemez türü düşüncelerine içimden gülüyorum. Çünkü bahçe kurmadan ben de aynı düşünüyordum . Aynı köyde elma bahçesi olan birkaç arkadaşım var, bir yılda 14 defa ilaç attığını söylüyordu geçen gün. Benim attığım ilaç sayısı iki defa borda bulamacı 5 defa bakteriyel yanıklık ve iç kurdu ilacı, iki defa yabani ot mücadele ilacı olmak üzere şu anda 9 oldu. 3 defa kadar daha güneş yanıklığı ve iç kurdu ilaçlaması yapacağımı tahmin ediyorum. Bu ilaçlamaları yaparken bakırlı ilaçlar diğerleriyle karıştırılmadığı için ayrı ayrı atmak gerekiyor. Yani ben toplamda elma bahçesi sahibinden daha fazla ilaçlama yapmak zorunda kalıyorum. Bu ilaçları atmadığım zaman ürün kaybım %90 ları buluyor. Bahçe kurma düşüncesinde olan arkadaşlar hayal kırıklığına uğramak istemiyorlarsa kurulu bahçeleri dolaşmalarını, sahipleriyle konuşmalarını tavsiye ederim.
Tam olarak giderleri kalem kalem söyleyebilir misiniz? Daha küçükken ağaçlar nasıldı mesela onu da öğrenmek istiyorum üstadım...

ihvan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön